Bog: Nordjyske rutebiler i alle farver

Forlaget J-Bog har udgivet en ny bog med titlen “Nordjyske rutebiler i alle farver“. Bogen er skrevet af Bjarne Svendsen.

Nordjyske rutebiler i alle farver af Bjarne Svendsen Forlaget J-Bog

Nordjyske rutebiler i alle farver
af Bjarne Svendsen
Forlaget J-Bog

Bogen fortæller historierne om mere end 60 forskellige nordjyske rutebilvognmænd og deres forretninger fra den spæde begyndelse, og op til ruterne blev udbudt i licitation fra 1994. Forretningerne var meget forskellige i størrelse. Nogle drev en enkelt rute og andre flere. Ofte blev rutekørslen drevet sammen med taxi- og turistkørsel. Og lige så ofte var der tale om familiefirmaer, der gik i arv fra generation til generation.

Da buskørslen i det nordjyske blev udbudt i licitation fra 1994 måtte mange af de mindre virksomheder lukke, og nogle af de større virksomheder vand t kørsel og kunne fortsætte. Siden er nogle virksomheder kommet igen, og andre er vokset endnu større. Men antallet af virksomheder er blevet mindre. Bogens illustrationer viser også den mangfoldighed som bussernes forskellige bemaling og form udgjorde.

Bogen er skrevet af Bjarne Svendsen. Den er i format 21,5 cm x 30,5 cm, har 168 sider med over 190 illustrationer (de fleste i farver) og hårdt omslag i farver.

Prisen er 350 kr. inkl. moms, men ekskl. porto (der pt. er 58 kr).

Bogen kan bestilles på J-Bog‘s hjemmeside

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder og tagget , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.