Om Busfronten


Foreningen Busfronten
er en forening for danske busentusiaster. Foreningen Busfronten blev stiftet i 1986 med det formål at formidle oplysninger om, især dansk, rutebil- og busdrift.

Busfronten har ca. 110 medlemmer, der hovedsageligt er bosat i Danmark. Det typiske medlem interesserer sig for bybusser, rutebiler, fotos af busser, entreprenører, historie og trafikselskaber. Lidt færre interesserer sig for linieføringer, køreplaner, rutekort og turistbusser, mens tegninger, stelnumre, kunst- og reklamebusser, billetter, modelbusser samt mini- og handicapbusser derimod ikke appellerer til helt så mange. Hovedstadsområdet er det område, der interesserer flest medlemmer, formentlig fordi de fleste medlemmer (ca. 2/3) bor her. Busser i resten af landet interesser dog også de fleste, mens udlandet ikke trækker helt så meget.

Medlemsblad
Busfronten 277
Busfrontens medlemsblad udsendes til foreningens ordinære medlemmer. Størstedelen af indlæggene i medlemsbladet, kommer fra foreningens medlemmer, der sender bidrag til bladet enten direkte til redaktionen pr. e-mail eller post eller via Busfrontens Medlemsforum. Alle medlemmer har dermed muligheden for at komme til orde, når de har en viden, som andre kunne få glæde af. Medlemsbladet trykkes i A5-format. I en lang årrække blev bladet trykt i sort/hvid, fra 2005 er bladet trykt delvist i farver, og fra slutningen af 2007 er vi begyndt at trykke hele bladet i farver. Sidetallet varierer mellem 16 og 40 sider pr. nummer. Medlemsbladet udsendes 6 gange om året. Busfrontens medlemsblad er udkommet siden 1984, og er altså 2 år ældre end Foreningen Busfronten. Busfronten har stadig mange ældre medlemsblade på lager, der sælges til foreningens medlemmer.

Busfrontens Medlemsforum
Medlemsforummet (her på hjemmesiden) har eksisteret siden februar 2005. Frem til og med marts 2006 var forummet et offentligt forum, men siden da har forummet kun været for medlemmer af Foreningen Busfronten. Medlemsforummet giver en mulighed for hurtigt at få svar på sine spørgsmål, få nyheder fra andre medlemmer og meget mere. Husk at udfylde feltet med medlemsnr. ved tilmelding – ellers slettes din tilmelding, da vi så ikke kan konstatere om det er et medlem, der vil tilmeldes medlemsforummet.
BEMÆRK! Busfrontens Medlemsforum er et lukket forum, hvor det kun er medlemmer af Foreningen Busfronten, der kan deltage.
Du kan se overskrifterne for de seneste indlæg på medlemsforummet på forsiden. Du kan kun se indholdet i indlæggene, hvis du er medlem af Busfronten, tilmeldt medlemsforummet og er logget ind (eller logger ind).

Medlemsmøder
Busfronten holder flere medlemsmøder hvert år. Medlemsmøderne holdes hovedstadsområdet, og ofte på en hverdagsaften. Enkelte medlemsmøder har været holdt en lørdag eftermiddag.


Medlemsudflugt
Busfronten arrangerer en årlig medlemsudflugt. I juni 2012 var vi en tur på Bornholm, som vi sidst besøgte i oktober 2007.

Særhæfter
Busfronten har tidligere udgivet en del særhæfter. De seneste særhæfter er “Busserne som flyttede 1980-erne”, “Busserne som flyttede 1990-erne” (2 dele). Alle tre hæfter er skrevet af Lars Ersgaard. Man er velkommen til at bestille særhæfter, selv om man ikke er medlem af Busfronten.
Se mere om udvalget i Salgsafdelingen

Hjemmesiden
Busfrontens hjemmeside (busfronten.dk) er først og fremmest for foreningens medlemmer, og for personer, der overvejer/ønsker at blive medlem af foreningen. På busfronten.dk finder man også vores medlemsforum, der som navnet antyder kun er for medlemmer af Foreningen Busfronten. Medlemmer, der ikke er oprettet som bruger, er velkommen til at gøre det, men husk at oplyse medlemsnummer ved tilmeldingen.

Foreningen Busfrontens vedtægter kan du læse ved at klikke her!